Despre Noi

adaugat de Ristorante Neptunus - 29 Ianuarie 2013

Povestea noastra

Descriere

3232468Neptunus este un restaurant cu specific italian mediteranean, cu influenta din bucataria ischitana-napoletana, dar si cu multe alte preparate traditionale.

Ideea si sursa de inspiratie este restaurantul cu acelasi nume din San' Angelo di Ischia, unde impreuna cu familia mea am lucrat mai multi ani.

Cred ca am reusit sa aducem un plus de calitate clientilor nostri, oferind o bucatarie gustoasa si placuta, traditionala si creativa. Restaurantul nostru este de conduita familiara.Impreuna cu personalul nostru, amabil si grijuliu, incercam sa cream o atmosfera cat mai familiara, oferind posibilitatea clientului sa se simta ca la el acasa.

Ristorante Neptunus, asa cum se intelege de la numele sau mitologic, este specializat pe o bucatarie de peste si fructe de mare.

Filozofie

Mancare e poezie…mancarea e viata noastra…care ne lumineaza zilele…ne insoteste …Senzatile si starile de suflet se amesteca cu gusturile si parfumurile…Nu doar mancarea, dar si vinul…vinul bun e protagonist…vinul bun e cultura si placere.

Pestele este considerat intre mancarurile cele mai sanatoase si apreciate, dealtfel in multe cazuri este si mai usor de digerat, totul depinde de cum este preparat.

Istorie

In 1992, fiind bucatar de meserie si avand mereu dificultati cu turisti italieni, am decis sa traiesc o mica aventura gastronomica in Italia pentru 6 luni si sa pun stapanire pe o parte din cultura culinara din sudul acestei peninsule. Ajungand la Ischia, o insula nu departe de Napoli, am avut norocul si placerea de a ma angaja (la vase bineinteles) la restaurantul care peste ani va ocupa o mare parte din viata mea si a familiei mele. Anul urmator, in martie, am plecat pentru o noua experienta in Sicilia (Siracusa), iar in Noiembrie 1994 m-am intors in tara. small_imageIn Mai 1995, m-am hotarat sa plec din nou, dar de data aceasta la Madrid, impreuna cu sotia mea. Aventura spaniola a durat putin (3 luni) si impreuna cu sotia m-am intors acolo unde ma tragea inima, la Ischia, la restaurantul de care am ramas fascinat, NEPTUNUS. Aici am petrecut din august 1995 pana in martie 2002 unde am fost foarte apreciat si devenisem unul din familia lor. In aceasta perioada am lucrat si cu copiii nostri avand si ei o amintire frumoasa.

Din 2002 m-am transferat la Bologna unde am stat impreuna cu familia pana in 2005, cand am hotarat sa ma intorc acasa. In ultimi ani am reusit sa acumulez o experienta gastronomica deosebita cu paste proaspete, cu dulciuri, cu vanat si altele…dar eu si inima mea a ramas mereu la Ischia, la Napoli si la restaurantul care mi-a schimbat viata. Am plecat pentru 6 luni si am ramas fermecat de acest paradis care a dat o rasturnare carierei mele profesionale intr-un mod neasteptat. In toti acesti ani am dezvoltat in mine o pasiune pentru aceasta bucatarie si am devenit pasionat de cultura lor, continuand si astazi a ma documenta si actualiza domeniul care stiu sa-l fac cel mai bine…Bucataria.

Intors acasa, am vrut sa dau din experienta mea altor tineri, sa pot sa-i invat multe din secretele mele. Astfel, dupa o perioada destul de buna in Romania, am decis sa fac ceea ce mi-a ramas in suflet si am deschis "portile" unui restaurant care sa fie un ambasador al bucatariei napolitane, dar si a celorlalte regiuni pe unde am trecut in aceasta perioada. Ristorante Neptunus a fost deschis pentru prima data in Bucuresti, in iulie 2006, iar apoi si in Brasov in iunie 2008. Ambele restaurante sunt afaceri proprii, fara asociati, gestionate de membri familiei.

Meniul si prepararea retetelor se face sub stricta indrumare a celui care este si bucatarul si promotorul acestui restaurant, adica cel care "va povesteste" acum. Fata de multe alte restaurante, ale noastre sunt in atentia familiei, asta pentru a avea mereu o servire si o calitate a produselor deosebite. Sper ca dorinta si experienta mea si a familiei mele sa poata da tuturor clientilor nostri o clipa de fericire si sa simta gustul si parfumul acestei minunate bucatarii, pe care eu o consider deosebita.

Toate acestea le pot realiza astazi impreuna cu familia mea, cu angajati nostri, cu doi buni prieteni ai mei cu care am lucrat multi ani in acel paradis terestru, dar nu fara aportul si ajutorul tuturor clientilor care ma cunosc si cei care ma vor cunoaste. I-mi doresc ca aceasta mica istorioara sa va va faca curiosi si odata ce savurati preparatele noastre sa va convinga ca totul este adevarat.